Cum să evitați pătrunderea mistreților și a porcilor spini în grădină: cum să construiți un gard electric

Cum să ții mistreții și alte animale sălbatice departe de pământul lor?
Antreprenorii agricoli sau micii fermieri privați dedicați cultivării pământului au trăit, cel puțin o dată, experiența invaziei faunei sălbatice care le amenință culturile (cum ar fi, de exemplu, pătrunderea mistreților, porcilor spini, căpriorului).

Una dintre cele mai folosite metode de a ține animalele departe de pământ este gardul electric. Pe lângă combaterea intruziunii animalelor sălbatice, poate fi folosit și pentru a proteja și delimita animalele de fermă într-o zonă.

Gardul electric functioneaza datorita impulsurilor de curent generate de un energizator. Două conexiuni separate pleacă de la energizor: una la gardul creat de firul conductor și alta la pământ.

Cum să construiești un gard electric?
Se recomanda ca gardul electric sa fie impamantat cu 3 stalpi zincati, asezati la 3 metri unul de altul.

Când un animal atinge gardul electrificat, va experimenta un șoc electric care va dura miimi de secundă. În acest fel, animalul se va îndepărta.

Cum să ții mistreții departe: de ce ai nevoie pentru a face un gard electric?
Pentru a construi un gard electric este necesar să aveți câteva componente de bază, inclusiv energizatorul, firul conductor, izolatorii, stâlpul de împământare și alte materiale.

Gemi Elettronica este compania italiană care produce toate materialele necesare pentru realizarea unui gard electric.

Energizatorul este dispozitivul care generează impulsuri electrice către gard. Alegerea energizatorului potrivit este esențială pentru a avea curentul potrivit pe gard.

Prima distincție se face în funcție de tipul de alimentare, care poate fi:

baterie de 12 V (care poate fi combinata si cu un panou solar care reincarca bateria);
curent 220 V.
Diversele energizante ale Gemi Elettronica pot acoperi de la 5 km la 8 km de perimetru real. Cu impulsuri generate de la 10000 V la 15000 V in functie de modelul ales.

Cum să alungi mistreții: alegerea firului comun
Alegerea firului comun depinde de lungimea incintei și de animalele pentru care este făcută incinta. De fapt, fiecare fir are propria rezistență și propria capacitate de dispersie, indicată în ohm/m. Cu cât valoarea ohm/mt este mai aproape de zero, cu atât scurgerea curentului va fi mai mică, astfel încât gardul va funcționa mai bine.

Firul conductor trebuie trecut in interiorul izolatoarelor, care sunt instrumente care fixeaza si distanteaza firele electrice de stalpii folositi la construirea gardului electric.Izolatoarele se deosebesc în funcție de tipul de stâlp pe care urmează să fie aplicate. Stalpii pot fi de fapt din lemn sau fier. Deci, există izolatori cu șuruburi pentru stâlpi de lemn și izolatori pentru tije de fier.

Gemi Elettronica este capabilă să furnizeze produse cu marcajul CE, fabricate în Italia, garanție de siguranță maximă, atât pentru oameni, cât și pentru animale.

Toate produsele pot fi achiziționate făcând clic aici.