Questions and Answers

Cum se instalează gardul electric?

Un energizant nu poate fi ținut în aer liber. Trebuie păstrat în interior pentru a preveni deteriorarea cauzată de vreme. Pentru a-și descărca tot curentul, acesta trebuie împământat prin introducerea în pământ a 3 stâlpi zincați de 1 metru. Acestea trebuie amplasate la 3 m una de alta, la 80 cm in pamant (ud) si la 20 cm in exterior, iar apoi conectate cu cablul galben-verde. Dispozitivul are la ieșire un cablu pozitiv roșu care este conectat la gard și un cablu galben-verde care este conectat la primul țăruș de pământ. Nu conectați niciodată două electrificatoare la același fir, deoarece cele două impulsuri se pot anula reciproc, provocând probleme. Puteți conecta două electrificatoare la același gard, dar păstrați-le pe două linii separate de sârmă.

Poate un energizant să rămână în aer liber?

Un energizant nu poate fi în aer liber. Trebuie păstrat în interior pentru a preveni deteriorarea acestuia de vremea rea.

Ce înseamnă luminile intermitente de pe energizatorul pentru garduri electrice?

Luminile de semnalizare care clipesc alternativ pe energizatorul pentru garduri electrice indică funcționarea corectă a aparatului.

Cum să vezi dacă există electricitate pe gard?

Pentru a verifica dacă există curent pe gardul electric pentru animale, trebuie doar să aduceți vârful unei șurubelnițe cu mâner izolat la câțiva mm distanță de sârma gardului. În momentul în care auziți un ticăit, înseamnă că există curent pe gardul electric.

Cum treceți firul de la izolatorul gardului electric?

Fără a ocoli cercul mort al izolatorului pentru gardurile electrice, altfel se creează dispersie. Izolatoarele electrice de gard Gemi au fost proiectate în acest scop.

Cum se fac îmbinări la firul conductor pentru gardurile electrice?

Jonctiunea firului conductor pentru garduri electrice pentru animale se poate face cu un simplu nod intre doua capete, se recomanda sa le faci doar acolo unde este necesar.

Câți metri pot folosi firul electric pentru gardurile de înaltă tensiune?

Grosimea unui cablu electric pentru garduri este de 3 mm si poate fi folosit si pentru mai mult de 100 de metri, dar este potrivit doar pentru 30/40 de metri. Dacă două garduri electrice trebuie conectate la o distanță de mulți metri, este recomandabil să treceți firul conductor prin aer. În caz contrar, creați două garduri electrice separate.

Curentul este puțin departe de incinta animalelor electrice. Ce sa fac? Cum să unești două garduri?

Daca curentul este departe de gardul electric, pentru energizatorul tau Gemi - 100% Made in Italy - avem cablul de trecere de inalta tensiune care poate functiona la suprafata sau in subteran, fara a se descarca. Cu acest cablu este posibil să transportați curent pe gard, fără nicio dispersie. Cablul pentru garduri electrice poate fi folosit și pentru a uni două garduri, apoi conectați un capăt la un prim gard și celălalt capăt la un al doilea gard, când există distanță mică între un gard și altul.

Trebuie sa pun 3 fire in interiorul gardului electric. Cât de departe ar trebui să le pun?

Firele din interiorul gardului electric trebuie introduse in functie de marimea animalului. Pentru animalele mici, primul fir din interiorul gardului trebuie introdus la 20 cm de sol, apoi lăsați doar 20 cm/30 cm. Pentru animale precum mistreții, firul conductor pentru gardurile electrice trebuie lăsat la 30 cm de sol și așa mai departe. Pentru animalele mari precum caii, vacile, firul comun trebuie lăsat la 60/80 cm de sol.

Cât durează o baterie pentru energizatorul portabil și pe care ar trebui să îl folosesc?

Pentru un energizator B12 este suficient să folosiți o baterie auto de 12V 40Ah. Autonomia, dacă nu există dispersie în gardul electric, este de aproximativ 10/12 zile. Altfel dureaza mai putin.

De ce să introduceți 3 poli pentru împământarea gardului electric?

Împământarea este un lucru fundamental pentru funcționalitatea gardului electric pentru animale, de aceea este recomandat să o faceți corect. Pentru a avea descărcarea totală a curentului de către energizator este necesar să se facă împământarea introducând în pământ 3 stâlpi zincați de 1 metru. Acestea trebuie pozitionate la 3 metri una de alta, la 80 cm in pamantul umed si la 20 cm in exterior, iar apoi sa le conecteze cu cablul galben. Impreuna cu gardul electric furnizam doar 1 metru de cablu care trebuie conectat la primul stalp. Se recomanda sa o faci acolo unde este prezenta vegetatiei, deci un sol umed. Solul arid nu este conductiv. Conform testelor efectuate, amplasarea a 3 stâlpi pe orice tip de teren nu va fi nicio problemă de funcționalitate. Dacă puneți o singură miză, puterea curentului simțit va fi mai mică decât raza sa și animalele vor putea trece gardul.

Ce este furnizat cu energizatorul de gard?

Cu modelul actual furnizam: cablu de impamantare si cablu cu penseta pentru a fi conectat la gard. Cu modelul dual power punem la dispozitie o sursa de alimentare de 220V, cabluri pentru legaturi la bateria auto (pozitiv si negativ), un cablu de impamantare si un cablu cu penseta pentru a fi conectat la gard.

Trebuie sa fac un gard ce fir electric imi recomandati?

Sârma de gard de 2,2 mm² este potrivită pentru animale mici și garduri electrice mici. De exemplu: oi, capre, porcupini, iepuri, lupi, câini, pisici, găini, vulpi, păuni, curcani, iepuri de câmp, alunițe, bursuci, nevăstuici, veverițe. Sarma de gard de 4 mm² grosime este potrivită pentru animalele medii până la mari. De exemplu. porci de reproductie, cerbii, etc. Firul de 6 mm² pentru incinte pentru animale are un curent de scurgere de 0,15 ohm/mt, ceea ce face posibilă gardul de câțiva kilometri și este potrivit pentru animalele mari. De exemplu: mistreți, căprioare, vaci, mufloni, urși etc.

La ce distanță ar trebui să fie plantați stâlpii de gard?

Recomandam plantarea stalpilor la o distanta care depinde de caracteristicile solului; daca terenul este plat, pune cate una la 5/10 metri, daca este o zona vantoasa sau denivelata, pune-le mai aproape una de alta.

Sârma electrică de 6 mm² pentru garduri este potrivită pentru mistreți sau trebuie să iau praștia?

Firul electric de 6 mm² gros pentru gard este potrivit pentru mistreți și animale mari. Sârma pentru gard are o rezistență la tracțiune de până la 100 kg, 8 fire conductoare și o dispersie de 0,15 ohm/m. Slingul pentru garduri electrice este potrivit pentru gardurile electrice pentru cai.

De ce ai nevoie pentru un gard electric pentru mistreți și alte animale?

Pentru a crea un gard electric pentru animale ai nevoie de: un energizator Gemi - 100% Made in Italy - pentru garduri care transporta curentul la gard, un fir conductor electrificat pentru gard si izolatoare pentru garduri electrificate infiletate pe stalpi pentru a sustine sarma. .

Este gardul electric periculos pentru oameni?

Gardul electric pentru animale nu este periculos nici pentru oameni, nici pentru animale. Ca în orice, chiar și pentru gardurile electrice există un standard care stabilește valorile care trebuie respectate. Energizatorul de gard este un produs care emite impulsuri intermitente cu un amperaj redus.

Gard electric: pentru ce este?

Gardul electric Gemi - 100% Made in Italy - este folosit pentru a alunga animalele sălbatice precum mistreți, căprioare, vulpi etc. Scopul gardurilor electrice este de a proteja teritoriul de invaziile inestetice. De asemenea, este folosit pentru a conține animale precum vaci, oi, porci etc. Nu are nimic de-a face cu vânătoarea. Avem la dispoziție toate certificatele legale pentru producerea și comercializarea gardurilor electrice. Aceasta este singura soluție legală pentru cei care doresc să-și protejeze plantațiile.

Am achizitionat recent ventilatorul cosului, cand il pornesc la prima viteza nu merge, de ce?

Nu este nicio problema, extractorul de fum functioneaza normal. Ventilatorul coșului de fum este proiectat pentru a asigura rularea normală a lagărelor interne. Ventilatorul ar trebui să fie pornit inițial la viteze mai mari și după câteva minute poate fi comutat la viteze mai mici. Acest mod de funcționare ar trebui urmat doar pentru prima lună, după care va rula și la viteze mai mici.

Unde trebuie instalat regulatorul ventilatorului coșului de fum?

Regulatorul ventilatorului de cos pentru seminee trebuie conectat la curentul de 220 V si poate fi instalat in orice zona, important este ca nu este amplasat in apropierea surselor de caldura. De fapt, în interiorul regulatorului ventilatorului coșului se află un transformator care funcționează la temperaturi ridicate.

Cât cântărește ventilatorul coșului de fum?

Greutatea ventilatorului, excluzând regulatorul de turație, este de aproximativ 20 kg.

Este zgomotos extractorul de fum din coșul de fum?

Nu. Ventilatorul coșului este silentios cu orice viteză. Desigur, dacă o setați la a șasea viteză, ventilatorul face mai mult de 1300 de rotații pe minut, așa că veți auzi un ușor zumzăit. Dar pentru a rezolva problema fumului, ventilatorul trebuie folosit la viteze mici, de la prima viteza pana la a treia viteza. La aceste viteze presiunea sonoră nu depășește 38 Db, adică zgomot zero.

Se poate monta pe o bază rotundă pentru coș de fum?

Da, furnizam adaptoare pentru cosuri rotunde (cele indicate in meniul derulant al produsului). Pentru a comanda adaptorul, selectați pur și simplu coșul rotund și alegeți dimensiunea adaptorului pe care doriți să-l achiziționați din meniul derulant. Trebuie sa tineti cont de diametrul exterior deoarece adaptorul nostru pentru cosuri se potriveste exterior la iesirea sa. Dacă hornul are un diametru exterior de 25 cm, adaptorul ideal pentru coș va fi de 25 cm în meniul derulant.

Se poate monta pe un coș de fum rotund foarte înalt?

Da, datorită puterii de aspirare a ventilatorului coșului de fum nu există nicio problemă chiar și pe coșurile de fum mai lungi de 50 de metri.

Ventilatorul de coș rezolvă problema și în caz de vânt puternic?

Cu siguranta, ventilatorul nostru de cos este potrivit in caz de vant puternic deoarece rezolva problema fumului.

Dacă plouă, se va infiltra apa în ventilatorul coșului de fum?

Nu, baza extractorului de fum a fost ridicată pentru a preveni infiltrarea apei în caz de ploaie.

Dacă se întrerupe curentul și ventilatorul coșului de fum se oprește, astupă ieșirea de fum?

Nu, ventilatorul coșului de fum nu astupă gura de evacuare a fumului dacă este oprit. Din acest motiv este posibil să porniți ventilatorul coșului doar în anumite situații, de exemplu la ridicarea ușii sobei sau în caz de vânt puternic.

La ce distanță de flacără trebuie amplasat ventilatorul coșului de fum?

Ventilatorul profesional pentru seminee poate fi instalat la orice inaltime, chiar si pe cosuri de 1 metru. Pe de alta parte, modelul de baza al ventilatorului de cos este recomandat pentru cosurile de peste 3 m inaltime.

Cât timp pot lăsa extractorul de fum pornit?

Nu există limită de timp. Aspiratorul de fum poate funcționa toată ziua fără nicio problemă.

Este posibil să treceți cablul în interiorul coșului de fum?

Da, este posibil. Există două moduri de a realiza conexiunea electrică: cu cablul de 3 x 1,5 (care urmează să fie trecut în afara coșului de fum până la regulatorul de turație) pentru a extinde primul metru atașat la ventilatorul coșului de fum. Sau puteți face o conexiune internă la coș cu cablul nostru rezistent la temperaturi ridicate, pe care îl puteți achiziționa separat selectând cantitatea dorită din meniul derulant în funcție de câți metri aveți nevoie.

Pot instala extractorul de fum direct în interiorul coșului de fum?

Este posibil, dar trebuie să luați în considerare dimensiunile ventilatorului de coș. Montarea extractorului de fum se poate face în două moduri: eliminând capacul coșului de fum și apoi montarea ventilatorului coșului de fum, sau introducerea în interiorul coșului de fum a extractorului de fum, comandând în acest caz extractorul de fum fără capac.

Cu coș de fum pătrat și țeavă interioară, ce model ar trebui să cumpăr?

Dacă aveți un coș de fum pătrat cu o țeavă de aceeași înălțime ca și zidăria, trebuie mai întâi să închideți golul dintre țeavă și zidărie și apoi să instalați ventilatorul de coș direct pe zidărie. În mod similar, dacă conducta are doar câțiva centimetri (sau inci) înălțime, conducta trebuie adusă la aceeași înălțime ca și zidăria. In aceasta situatie trebuie sa cumperi modelul de ventilator de cos cu baza patrata, reglabil si pentru cos dreptunghiular.

Cum se asamblează extractorul de fum Gemi?

Asamblarea extractorului de fum se face singur. Urmărește tutorialul video de pe fișele produsului pentru asamblarea ventilatorului de coș. Daca intampinati probleme cu instalarea extractorului puteti cere ajutorul unui electrician sau unui zidar. Dacă aveți îndoieli cu privire la instalarea produsului (de exemplu, conexiunea cablurilor, regulatorul de viteză etc.), tehnicienii noștri specialiști vă vor sta la dispoziție prin e-mail, chat sau telefon.

Extractorul electric al semineului este folosit pentru reducerea fumului?

Funcția extractorului de fum este de a regla tirajul coșului de fum, pentru a rezolva problema fumului în coș, cuptor, aragaz, grătar și pentru a reproduce tirajul natural al coșului de fum.

Care este dimensiunea extractorului de fum din coșul de fum?

Baza ventilatorului electric de cos este standard 43x43 cm, inaltimea este de 35 cm, fara suporturi. Avand in vedere paranteze este de 50 cm. Pentru măsurători mai specifice, pe site-ul nostru este disponibilă o diagramă care arată măsurătorile fiecărei părți individuale a extractorului electric al șemineului.

Extractorul de coș extrage și căldură?

Aspiratorul nostru electric de fum are un regulator cu 6 trepte, așa că trebuie doar să îl setați la viteze de 1-2 pentru a ajuta la extragerea naturală a fumului, dar nu a căldurii. Practic, la primele două viteze, nu modificăm în niciun fel funcționarea normală a unui șemineu, care în mod normal ar dispersa o cantitate foarte mică de căldură în fumul care se ridică în conducta de fum. Ventilatorul de coș Gemi aspiră fumul care altfel ar intra în casă și prin urmare, cu siguranță, nu ar produce nicio sursă de căldură pentru mediul interior. Este clar că dacă ventilatorul de coș nu funcționează la a șasea viteză (de obicei la această viteză este folosit pentru a schimba aerul din încăperi, pentru a ajuta la aprinderea incendiilor sau pentru a aspira cenușa), cu cei 2500m³/h (de bază) - 3800m³/h(pro) va fi atât de puternic încât va absorbi și căldura, deoarece va crește viteza de ardere a lemnului și, în consecință, va reduce parțial căldura. Studiile științifice au arătat că extractorul de fum Gemi poate controla pierderile de căldură, așa că este indicat să folosiți un coș de fum pentru a preveni pierderile de căldură. Acest lucru se vede în milioanele de clienți mulțumiți din întreaga lume din 1983, când a fost creat primul ventilator de coș Gemi.

Care este diferența dintre diferitele modele de extractoare de fum?

Modelul de bază are o capacitate de aspirație de 2500 m³/h, o garanție de 3 ani și poate rezista până la 300 de grade. Modelul profesional poate rezista pana la 700 de grade (deci si in cazul unui incendiu pe cosul de fum) si este recomandat daca ai un cos de fum mai mic de 3 metri. De asemenea, are o garanție de 6 ani și aspiră 3800 m³/h. Modelul din oțel este construit integral din oțel inoxidabil Aisi 304, material care asigură o rezistență mai mare la coroziune și salinitate și deci în timp. Are o putere de aspirare de 3800m³/h si o rezistenta de pana la 700°, garantata 8 ani. Varful de gama oferit de Gemi este modelul profesional din cupru, rezistent pana la 700°, cu garantie 10 ani si capabil sa aspire pana la 3800 m³/h. Ventilatorul din oțel inoxidabil rezistă la coroziune și salinitate. Este vopsit integral pe exterior (inclusiv baza) si de aceea este potrivit pentru cei care cauta un produs mai placut din punct de vedere estetic.