Probleme cu fumul la coșul de fum: care sunt cauzele?

Probleme cu fumul la coșul de fum: care sunt cauzele?

Să aflăm cum să rezolvăm problema fumului cu coșul de fum într-un mod sigur și simplu, fără a face modificări structurale la coș ...

Principalele cauze care afectează funcționarea corectă a unui șemineu sunt multe. Le menționăm pe cele mai frecvente:

coșul de fum nu este dimensionat corect;
Coș de fum neizolat la rece;
coș de fum cu coturi;
lipsa aerului în incintă;
vânt în contra;
Coș de fum realizat greșit;
Acestea sunt doar câteva dintre problemele care afectează funcționarea corectă a coșului de fum, la care se adaugă multe alte cauze minore care împreună fac dificilă rezolvarea problemei fumului de coș, ca de exemplu:

depresiunea termica, derivata din diferenta de temperatura dintre interiorul si exteriorul cosului de fum;
Depresiunea dinamică cu care vântul acționează direct asupra coșului de fum provocând, de fapt, defecțiunea sistemului de tiraj;
La toate aceste neajunsuri se adaugă problemele de poziționare a coșului de fum în zona cea mai rece a clădirii sau chiar gripa care trece în afara clădirii.

Soluția sigură care îți permite să rezolvi definitiv problema fumului din coș, aragaz, grătar, sobă șemineu saucuptor este instalarea unui extractor electric de coș care garantează un tiraj constant al fumului fără a dispersa căldura.

Spre deosebire de ceea ce auzi de la persoane care nu sunt familiarizate cu domeniul, în mod paradoxal, un șemineu tradițional poate avea în unele momente și un exces de tiraj, ceea ce înseamnă dispersie de căldură.

Datorită instalării extractorului de coș Gemi, tirajul este controlat și problema fumului din coș este eliminată: nu vom mai avea scăderi bruște de tiraj și nici măcar un exces de aspirație, datorită unității de comandă din dotare, care permite printr-un selector să se determine viteza optimă, astfel încât să obții un tiraj constant fără a pierde căldură.

În plus, datorită instalării ventilatorului de coș Gemi, nu vom mai avea probleme de zgomot.
De altfel, dintr-un studiu realizat de centrul de cercetare Gemi, un șemineu care funcționează 8 luni pe an fără un aspirator care controlează aspirația, dispersează cu 30 la sută mai multă energie decât un șemineu cu aspirator electric forțat pe măsură ce tirajul este controlat. constant fără suișuri și coborâșuri.

Extractorul Gemi este cel mai puternic de pe piață, ajungând până la 3800 m/oră cubică, ceea ce permite rezolvarea problemei fumului de coș la cele mai mici viteze, eliminând zgomotul și obținând o aspirație excelentă chiar la prima viteză.
Aspiratorul Gemi este singurul care are un motor patentat în clasa H cu protecție a izolației înfășurării motorului în fibră ceramică. Acest lucru permite protejarea motorului chiar și în cazul unui incendiu în coș.

Ventilatorul de horn Gemi este unic. De-a lungul anilor, multe companii au încercat să copieze sistemul de protecție a motorului cu sisteme defectuoase, cum ar fi inserarea fibrei de sticlă în jurul motorului, înrăutățind situația. Acest lucru, de fapt, nu permite răcirea corespunzătoare a motorului și afectează puternic funcționarea acestuia la temperaturi ridicate.

Aspiratorul Gemi rezolvă toate problemele legate de tirajul prost al coșului, neutralizând toate problemele posibile.

Instalarea unui extractor Gemi îți permite să redescoperi plăcerea de a folosi un șemineu fără probleme de fum.

Descoperă gama noastră de produse și rezolvă-ți acum problemele de tiraj ale coșului de fum!

Ventilatoarele electrice de coș de fum Gemi te vor ajuta să îmbunătățești tirajul, transformând problema fumului de coș într-o amintire veche.
Ventilator pentru horn model profesional din cupru

Produs certificat conform legii

10 ani garantie

ASPIRARE DE 3800 M³/h

MOTOR GEMI CLASA H REZISTĂ LA 700 C°

REGULATOR CU 6 VITEZI

În cadrul universului Gemi, suntem mândri să vă prezentăm gama noastră largăde aspiratoare de fum pentru șeminee, fiecare cu caracteristici unice carevor satisface diversele nevoi ale clienților noștri. Dedicarea noastră cătreexcelență ne-a ghidat în dezvoltarea unei selecții variate de modele,asigurându-ne că fiecare detaliu a fost atent proiectat și îngrijit.

Aspiratoarepentru șeminee "de bază": Tiracamino pentru cei carecaută soluții fiabile și eficiente, punem la dispoziție linia noastră deaspiratoare pentru șeminee de bază. Aceste modele au fost concepute pentru aoferi performanțe solide la un cost accesibil, garantând o eliminareeficientă a fumului fără a compromite calitatea.
Caracteristicileprincipale: 300 C° de aspirație, 3 ani de garanție și 2500 M³/h putere deaspirație.

Aspiratoarepentru șeminee "profesionale": Dacă în schimbcăutați performanțe de nivel profesional, caracterizate de și mai multăputere și fiabilitate, extractorii noștri de fum profesionali sunt alegereaideală.
Caracteristicile principale: 700 C° de aspirație, 6 ani degaranție și 3800 M³/h putere de aspirație.

Colectia noastră se extinde și la o varietate de extractoare realizate cumateriale de înaltă calitate, inclusiv oțel inoxidabil și cupru.

Aspiratoarepentru șeminee "din oțel": Extractoarele din oțelîncarnează o eleganță modernă și sunt construite pentru a rezistaprovocărilor timpului, oferind o aspirație eficientă și un stilsofisticat.

Aspirator de fum electric cu 6 viteze, proiectat integraldin oțel inoxidabil Aisi 304. Datorită structurii sale, aspiratorul de fumrezistă la coroziunea cauzată de agenții atmosferici și de sarea marină,pentru o durată de viață mai lungă. Puterea motorului 3800m³/h, instalabilpe orice mărime de coș de fum. Tiracamino rezistent până la 700°, în caz deincendiu.

Aspiratoarepentru șeminee "din cupru": Pe de altă parte,extractoarele din cupru nu numai că reflectă o frumusețe clasică, dar semândresc și cu caracteristici de rezistență în timp.
Aspiratorul de fumcomignol din cupru este vârful gamei de aspiratoare electrice Gemi.Construit integral din oțel inoxidabil Aisi 304, pentru a permite rezistențala agenții atmosferici și la sarea marină. O atenție deosebită și laestetică, datorită placării cu cupru. La fel ca și modelul profesional"testa di moro", aspiră 3800m³/h și rezistă până la 700°. Rezolvareaproblemei fumului garantată. Ideal pentru șeminee, sobe, grătare, cuptoareetc. Garanție pe întreaga structură a tiracamino-ului pentru 10 ani.

Cumpără acum!.