De ce să instalați un coș de fum în loc să îl construiți?

În majoritatea locuințelor, acoperișurile numite coșuri sunt adesea construite pe bornele coșurilor de fum.

Aceste coșuri de fum sunt construite cu scopul de a îndeplini diferite funcții și sunt capabile să rezolve diverse probleme critice.

Printre problemele obișnuite ale coșurilor de fum, pe care se speră să le poată rezolva prin construcția unui coș de fum, se numără cu siguranță infiltrarea apei în caz de ploaie și vânt puternic sau intrarea păsărilor de pe acoperiș în coșul propriu-zis. . sau pentru o întrebare pur estetică.

Coșurile de fum clasice cele mai des folosite sunt cu siguranță cele din cărămidă sau oțel. Cu toate acestea, în ciuda construcției acestor coșuri, care sunt uneori foarte scumpe, rezolvarea reală a problemelor de mai sus nu este garantată. Coșurile de fum clasice, de fapt, nu afectează problema fumului și a tirajului prost al coșului.

De fapt, dacă un șemineu fumează pentru că afară bate prea mult vânt sau pentru că gripa are îndoituri, sau din multe alte motive, un ventilator clasic pentru coș de fum nu rezolvă deloc această problemă.

Soluția care trebuie adoptată pentru a rezolva problema fumului de coș este instalarea unui extractor electric de fum pe acoperiș la ieșirea din gripă, numit și coș de aspirație.

Gemi Elettronica propune diferite modele de aspiratoare electrice de fum; cu diferite caracteristici precum puterea de aspirare, rezistenta la temperaturi ridicate, ani de garantie si materialul folosit pentru constructia lor.

Gemi Elettronica își propune să răspundă pozitiv oricărei nevoi și este capabilă să ofere o soluție dublă: un aspirator electric de fum în interiorul unui coș de fum.

Ventilatorul de coș propus de Gemi Elettronica este diferit de ventilatoarele clasice pentru coș de zidărie sau din oțel deoarece este un coș de fum din lut refractar.
Acest material este ideal pentru coșurile de fum deoarece este rezistent nu numai la agenții atmosferici, ci și la căldură.

Din aceasta solutie se obtine asadar un dublu avantaj: cel estetic, datorita folosirii unui ventilator de cos modern, si cel functional cu rezolvarea problemei de fum datorita extractorului electric de fum.

Aspiratorul electric de fum are si grila de protectie a pasarilor din otel electrosudat si datorita structurii sale previne intrarea infiltratiilor de apa.

Ventilatorul de cos din lut Gemi Elettronica nu necesita nici un adeziv pentru asamblare si se caracterizeaza inainte de toate printr-un sistem de deschidere de sus care va permite sa scoateti si demontati cu usurinta structura cu posibilitatea, asadar, de a putea interveni pentru orice interventie de intretinere.

Gemi Elettronica este astfel capabilă să răspundă oricărei nevoi, atât estetice, cât și concret rezolutive, referitoare la problemele pe care le poate avea un șemineu.