Gard electric pentru animale: cum să-l construiești într-un mod rapid, sigur și eficient

Gard electric pentru animale: cum să-l construiești într-un mod rapid, sigur și eficient

Gardul electric este un instrument folosit din ce în ce mai des de-a lungul anilor datorită versatilității sale.

De altfel, gardul electric poate fi construit atât pentru protecția grădinii tale, pentru a ține animalele sălbatice departe de ea, cât și pentru paza propriilor animale.

Invazia animalelor sălbatice în interiorul unei grădini reprezintă astăzi o problemă foarte comună. De altfel, pe ordinea de zi se află distrugerea culturilor, atât a grădinilor mici, cât și a culturilor fermelor mari, ca rezultat al invaziei mistreților.

Alte animale sălbatice în afară de mistreți, renumite pentru că provoacă pagube agriculturii, sunt cu siguranță vulpile, porcii spinoși sau căprioarele. Este o problemă care provoacă pagube considerabile unei întregi economii, precum cea agricolă, care este decisivă în echilibrul țării noastre.

Sunt cei care ar putea crede că pot rezolva această problemă construind clasicele garduri cu plase de plastic, dar animale precum mistreții cu siguranță nu sunt oprite de aceste trucuri, deoarece pot săpa sau înțepa însăși plasa. Nu te poți apăra de aceste animale decât prin crearea unui gard electric. Același lucru este valabil și dacă dorești să păstrezi animale de fermă precum vaci, cai, ponei, oi, găini sau porci într-o zonă delimitată.

Ambele acțiuni, așadar, protecția unei zone de intruziune sau custodia unei zone de la ieșire, pot fi implementate prin construirea unui gard electric.

Materialele pentru construirea unui gard electric corect sunt diferite dar cu siguranță putem spune că unele pot fi definite ca fiind „necesare”.

Printre materialele necesare pentru a construi un gard electric pentru protejarea grădinii tale sau pentru paza animalelor tale se numără energizatorul, care are sarcina de a alimenta gardul propriu-zis, firul conductor cu care este creat gardul electric si izolatoarele, care au sarcina de a izola fluxul electric de stâlpii care vor fi folosiți la realizarea gardului electric.

Pe lângă materialele menționate mai sus, există și altele, foarte importante, care au funcții diferite. Unul dintre acestea este trusa pentru pasaje izolate cu arc electrificat și mâner izolat sau cablul de trecere, în cazul în care trebuie să faci un pasaj subteran, și nu numai.

Gemi Elettronica este capabilă să furnizeze toate materialele utile pentru a crea un gard electric corect și mai ales funcțional (după cum arată recenzia video a unuia dintre clienții noștri).
Energizatoarele pentru garduri electrice sunt disponibile atât în modelele de curent de 220V, cât și în modelul de alimentare duală (curent de 220V sau baterie de 12V).

Alegerea sârmei se modifică, în schimb, în funcție de motivul pentru care este realizat gardul: dacă gardul este construit pentru a apăra împotriva mistreților, idealul este secțiunea de 6 mm², dacă, în schimb, urmează să fie creat un gard electric pentru a păstra animalele de fermă, se poate opta pentru 2,2 mm² sau 4 mm².

Pentru izolatoare, în schimb, sunt disponibile atât cele cu șuruburi pentru stâlpi de lemn, cât și cele pentru stâlpi de fier, ambele cu caracteristici unice în lume.

Gemi Elettronica are o istorie lungă în spate în domeniul gardurilor electrice, produsele noastre fiind certificate conform legii și fabricate în Italia.

Gemi Elettronica este cea mai bună soluție pentru a construi un gard electric pentru protecția grădinii sau pentru paza animalelor tale!