Cum este asamblat ventilatorul de coș Gemi Elettronica?

Cum este asamblat ventilatorul de coș Gemi Elettronica?

Una dintre numeroasele caracteristici ale extractorului de fum pentru seminee de la Gemi Elettronica este că ansamblul este realizat de tine.
De fapt, nu ai nevoie de un tehnician de specialitate pentru acest lucru. Cu puțină dexteritate, poți asambla și singur extractorul de coș

Extractorul de coșuri Gemi Elettronica poate fi montat pe orice coș de fum, indiferent de forma acestuia. De altfel, se poate monta atât pe coșuri rotunde, cât și pe coșuri pătrate sau dreptunghiulare.

În cazul în care aveți un coș cu țeava rotundă, trebuie comunicat diametrul exterior și Gemi Elettronica va furniza extractorul de fum pentru șeminee cu un adaptor rotund de dimensiunea corectă.
Diametrul exterior trebuie specificat deoarece adaptorul de la baza extractorului de coș trebuie introdus exterior față de ieșirea gripei.

Dacă, pe de altă parte, evacuarea coșului de fum are formă pătrată sau dreptunghiulară, Gemi Elettronica va furniza extractorului de coș un kit de console reglabile.
Suporturile reglabile pot fi adaptate într-o formă pătrată sau dreptunghiulară pentru dimensiuni de la 20x20 cm până la 43x43 cm. Odată deschis pachetul extractor de coș, primul lucru pe care îl vei vedea sunt suporturile reglabile cu instrucțiuni de asamblare și regulatorul de viteză.

Primul pas este să măsori evacuarea gazelor de fum, astfel încât să setezi consolele reglabile aflate în pachet calculând cu 1 centimetru mai mult decât măsurătorile de la evacuare.
Suporturile sunt prinse la baza extractorului de coș cu șuruburile furnizate în pachet de Gemi Elettronica.
Poziționează extractorul de coș pe coș și blochează-l cu cele mai mari două șuruburi prezente în pachet.

În cazul în există o țeavă în interiorul unui perete pătrat, iar cele două ieșiri sunt la același nivel, extractorul de coș trebuie instalat cu console reglabile pătrate sau dreptunghiulare, acoperind spațiul gol dintre țeavă și perete cu mortar sau tablă/metal.
Daca, in schimb, ai mai multe cosuri rotunde in interiorul unui perete patrat, trebuie să extinzi coșul în locul unde se introduce extractorul de coș și să instalezi modelul cu un adaptor rotund.
Dacă dimensiunea coșului depășește 43x43 centimetri (de exemplu, 50x50 centimetri), se așază baza extractorului de fum pentru șeminee direct pe priză, pescuind-o pe zidărie la cele 4 colțuri unde sunt deja prevăzute 4 găuri și folosind consolele mai mari ca suport.

În sfârșit, dacă doar două dintre cele patru laturi sunt mai mari de 43 de centimetri și celelalte două mai mici de 43 de centimetri (de exemplu, 45x40 centimetri), instalarea extractorului de coș trebuie să se realizeze cu cele mai mici console.
Ultimul pas de făcut, înainte de a te putea bucura la maximum de beneficiile șemineului datorită extractorului electric de fum de la Gemi Elettronica este conexiunea electrică.

Racordarea se poate face în două moduri: fie în exteriorul coșului, cu cablul de 3x1,5, fie în interiorul coșului, folosind cablul nostru rezistent la temperaturi ridicate, care se achiziționează separat.

Pornim apoi de la extractorul de coș și coborâm cablul de-a lungul coșului până la regulatorul de turație, care de obicei este amplasat în casă. În regulatorul de turație trebuie să conectezi cele două fire ale extractorului de coș (unde scrie MOTOR), cele două fire comune de împământare a sistemului și ale extractorului de coș și cele două fire de alimentare (unde este scris 220 V).
La finalul acestor pași simpli și rapizi, extractorul de coșuri Gemi Elettronica este gata de a fi folosit pentru a elimina problema fumului de coș.